Siyonist haham: Gazze’de bebekler dahil herkesi öldürün

İşgal altındaki Yafa kentinde bulunan Şirat Moşe yeşivasının (dini okul) başkanı Haham Eliyahu Mali, İsrail ordusunu bebekler de dahil olmak üzere Gazze’deki herkesi öldürmeye çağırdı. 

Mali, 8 Mart’ta düzenlenen bir konferansta ‘halahik ilkeye (Yahudilikte dini-etik bir hukuki muhakeme sistemi, Yahudi şeriatı) göre Gazze’de yaşayan herkesin öldürülmesi gerektiğini’ söyledi. 

Konferans sırasında kendisine bebeklerin de öldürülüp öldürülmemesi gerektiği sorulduğunda ise, “Aynı şey. Tevrat’la kavga edemezsiniz. Bugün bir bebek, yarın bir savaşçı. Burada soru işareti yok. Bugünün teröristleri daha önce 8 yaşında çocuklardı,” cevabını verdi.

Haham, Gazze’deki kadınlara atıfta bulunarak ‘teröristleri yaratanların’ da öldürülmesi gerektiğini söyledi. Haham, İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşının Yahudi geleneğinde ‘emir’ savaşı olarak tanımlanan bir ‘Mitzvah savaşı’ olduğunu ileri sürdü.

Yahudi hukukuna göre bu tür bir savaş, daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından Gazze savaşının başlangıcında İncil’e atıfta bulunularak ilan edilen ‘Amalek’e karşı savaş’ gibi, bir konsey ya da meclis olarak da bilinen ‘Sanhedrin’den izin alınmasını gerektirmez.

Mali, “Başka yerlerdeki sivil nüfus ile Gazze’deki sivil nüfus arasında fark var. Tahminlere göre Gazze’de halkın yüzde 95 ila 98’i bizim yok edilmemizi istiyor. Bu hassas bir konu olduğundan ve bana internete yüklendiği söylendiğinden, bir adım önde olmak ve sonuç olarak IDF’nin [İsrail Savunma Kuvvetleri] emrinde ne söyleniyorsa onu yapmanız gerektiğini söylemek istiyorum,” dedi.

Hahamın Şirat Moşe yeşivasındaki öğrencileri İsrail ordusunda görev yapıyor ve yeşiva İsrail hükümeti tarafından destekleniyor.

Mali, söylemleri nedeniyle uzun süredir tartışmalı bir figür olageldi. 2021 yılında, İsrail ve Gazze direnişi arasındaki ‘Kudüs’ün Kılıcı’ savaşının patlak vermesinden kısa bir süre önce, işgal altındaki Yafa sokaklarında İsrail vatandaşları Filistinliler tarafından dövülmüştü.