Katar: Hamas olumlu yanıt gönderdi

Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani, Hamas’ın Gazze Şeridindeki çatışmaları durdurma önerisine ‘olumlu’ bir yanıt verdiğini ve bazı İsrailli rehinelerin serbest bırakılması karşılığında bir anlaşmaya varılabileceğini umduğunu söyledi.

El Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Hamas’ın cevabını detaylandırmadan Katar’ın, grubun bazı rehineleri serbest bırakma anlaşmasının genel çerçevesi hakkında yanıt aldığını söyledi. Katarlı lider, “Yanıt bazı şerhler içeriyor, ama genel olarak olumlu,” dedi.

Yetkililer, Hamas’ın tepkisini veya bunun görüşmelerde bir atılıma yol açıp açmayacağını açıklamayı reddetti. Çarşamba günü Hamas’ın tepkisi sorulduğunda, ABD Başkanı Joe Biden ‘bazı hareketler olduğunu’ söyledi fakat grubun tepkisini ‘biraz aşırı’ olarak nitelendirerek hemen ilerleme beklemediğinin sinyalini verdi.

7 Ekim’den bu yana Ortadoğu’yu beşinci kez ziyaret eden Blinken, bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek.