Netanyahu: Gazze’yi savaştan sonra uzun süre idare edeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki savaş sona erdikten sonra da Gazze’nin güvenliğinin Tel Aviv tarafından sağlanacağını ileri sürdü.  

Pazartesi günü ABC News’de yayınlanan mülakatında Netanyahu, “Bence İsrail belirsiz bir süre boyunca genel güvenlik sorumluluğuna sahip olacak çünkü bu sorumluluğa sahip olmadığımızda neler olduğunu gördük. Bu güvenlik sorumluluğuna sahip olmadığımızda, hayal bile edemeyeceğimiz ölçekte Hamas terörü patlak veriyor,” dedi.  

Gazze’de olası bir ateşkes konusuna da değinen İsrailli lider, rehineler serbest bırakılmadan Gazze’de genel ateşkes olmayacağını söyledi. Netanyahu, ‘taktiksel küçük duraklamalar’ın ise halihazırda da meydana geldiğini belirtti. 

Netanyahu, “Rehinelerimizi çıkarma çabalarımızı engelleyecektir çünkü Hamas’taki bu suçlular üzerinde işe yarayan tek şey uyguladığımız askeri baskıdır,” iddiasında bulundu.

ABC sunucusu David Muir, Netanyahu’ya Filistinlilerin esirlerin serbest bırakılmasını kabul etmesi halinde ateşkesi düşünüp düşünmeyeceğini sorduğunda Başbakan ‘bu amaçla bir ateşkes olacağı’ cevabını verdi.