Ödüllü Filistinli sanatçının Filistin için söylediği şarkı Spotify’dan çıkarıldı

Filistinli şarkıcı ve Arab Idol ödüllü Mohammed Assaf’ın ‘Ana Dammi Falastini’ (Kanım Filistinlidir) adlı şarkısı Spotify, Apple Music ve Deezer dahil olmak üzere birçok platformdan kaldırıldı.

Dünyanın dört bir yanından geniş bir hayran kitlesine sahip şarkıcı, Al-Araby al-Jadeed’e yaptığı açıklamada, şarkısının kaldırılması kararı karşısında şok olduğunu ve bu hamlenin ‘İsrail’e karşı kışkırtma’ nedeniyle olduğunu belirten bir e-posta aldığını söyledi.

Assaf Pazar günü verdiği demeçte, “Şarkının Siyonizm düşmanlığını kışkırttığı gerekçesiyle bu konuda resmi bir e-posta aldım, bu da şarkılarımın Filistin halkının işgale karşı direnişini ifade etmesinden dolayı beni daha da onurlandırıyor,” dedi.

Spotify sözcüsü Middle East Eye’a yaptığı açıklamada, kararın kendileri tarafından belirlenmediğini ve belirli şarkıların kullanılabilirliğinin zaman içinde ve ülkelere göre değişebileceğini belirtti.

Sözcü, “Mohammed Assaf’ın içeriğinin bir kısmının kaldırılması Spotify tarafından değil, dağıtımcı tarafından belirlenmiştir. İçeriğin yakın gelecekte geri dönmesini bekliyor ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz,” dedi.

Gazzeli şarkıcı, Suudi merkezli eğlence devi MBC’nin sahibi olduğu Platinum Records plak şirketi tarafından temsil ediliyor. Assaf’ın şarkıları ilk kez hedef alınmıyor. 2020 yılında şarkıcının işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze’ye girişi yasaklanmıştı. Likud partisi üyesi Avi Dichter, İsrail’in genç şarkıcıya giriş yasağı getirme kararının ‘İsrail’e karşı mücadele çağrısı yapan video kliplerin ifşa edilmesinin ardından’ geldiğini söylemişti.