‘İsrail, Irak’ta Haşd eş-Şaabi’yi hedef aldı’

İddiaya göre, geçtiğimiz hafta Irak’ın Salahaddin vilayetinde Haşd eş-Şaabi’ye ait bir askeri kampa düzenlenen saldırının sorumlusu İsrail’di.

Geçtiğimiz hafta Salahaddin vilayetindeki Tuzhurmatu bölgesinde yer alan, Haşd eş-Şaabi’ye bağlı 16. Tugay’a ait bir askeri kampa saldırı düzenlendiği ve iki milisin yaralandığı bildirilmişti.

Rus Avia.Pro sitesi, İsrail tarafından söz konusu kampta bulunan ‘İran Devrim Muhafızları’ askerlerinin füzelerle hedef alındığını iddia etti. Site, füzelerin, balistik füzelerin depolandığı bir cephaneliği hedef aldığını öne sürdü.

Avia.Pro, saldırıların sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerini yayımlayarak, “Bu, son 38 yıl içerisinde İsrail tarafından Irak’a düzenlenen ilk saldırı” yorumunu yaptı.

https://twitter.com/K24English/status/1152192542764650497?s=19

Siteye görüş bildiren bir ‘uzman’ ise, “Sözde Tahran tehdidine işaret eden İsrail, Suriye’yi ve Irak’ı bombalamakta ve birkaç yüz kilometre mesafedeki devletlerin içişlerine müdahale etmektedir” ifadelerini kullandı.

Haşd eş-Şaabi kampına düzenlenen saldırının faili hâlâ gizemini koruyor. Saldırı 19 Haziran günü gece saatlerinde düzenlenmiş, yerel kaynaklar tarafından ilk başta bunun bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı olduğu bilgisi verilmişti.