Ketaib Hizbullah, ABD’ye yönelik saldırılarını durdurdu

Iraklı Kataib Hizbullah Genel Sekreteri Ebu Hüseyin el Hamidavi, Amerikan işgal güçlerine karşı askeri ve güvenlik operasyonlarının askıya alındığını duyururken, “Gazze’deki halkımızı başka yollarla savunmaya devam edeceğiz,” açıklamasını yaptı.

Ketaib Hizbullah, Bağdat yönetiminin ‘utanmasını’ önlemeyi amaçlayan bir kararla bölgedeki ABD birliklerine karşı tüm askeri operasyonlarının askıya alındığını duyurdu.

Pentagon, Ürdün-Suriye sınırı yakınında düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri öldürülmesinin ardından Ketaib Hizbullah’ın olduğunu öne sürmüş ve İran’ı da suçlamıştı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin Dışişleri Danışmanı Farhad Aladin, Reuters’e Ketaib Hizbullah’ın kararının Ürdün saldırısı sonrası başbakanın gösterdiği ‘yoğun diplomatik çabanın ardından’ geldiğini söyledi.

Alaadin, “Başbakan Muhammed Şii es-Sudani son birkaç gündür Irak içindeki ve dışındaki ilgili tüm taraflarla temasa geçerek yoğun bir şekilde çalıştı. Olası bir gerilimin önlenmesi için tüm tarafların Başbakanın çabalarına destek vermesi gerekiyor,” dedi.

Ketaib Hizbullah, Irak silahlı kuvvetlerinin bir parçası olan Haşd eş-Şaabi’ye bağlı.