BAE Dışişleri Bakanı: Arap Koalisyonu Yemen’de bir sonraki aşamaya hazırlanıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Mart 2015’ten bu yana Yemen’i işgal eden Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun ‘bir sonraki aşamaya’ hazırlandığını söyledi.

Husiler Suudi Arabistan’ın güneybatısına kara operasyonu başlatmışken BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Yemen’deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gargaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Arap Koalisyonu, siyasi ve askeri araçlarıyla bir sonraki aşamaya hazırlanıyor ve stratejik hedeflerini gerçekleştirmeye kararlı” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AnwarGargash/status/1152816145751322624?s=19

Koalisyonun “bölgedeki güç dengesini değiştirme girişimlerini engellemekte olduğunu” söyleyen Gargaş, işgal koalisyonunun “Yemen’in sürdürülebilir siyasi istikrarını geri kazanmaya çalıştığını” ifade etti.

Gargaş, şöyle devam etti:
“Hem Suudi Arabistan hem de BAE,  şuan Yemen halkına maksimum fayda sağlamak için Birleşmiş Milletler (BM) ile 2019 taahhüdünün modaliteleri konusunda çalışıyor.”

BAE, geçtiğimiz hafta Yemen’den askeri birliklerini çekeceğini açıklamıştı. BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid’in danışmanı Abdülhalik Abdullah, bu kararın “meşruiyeti tekrar kazanmayı hedeflendiğini” öne sürerek, “BAE’nin kararı, barış çabalarını canlandırmanın ve Yemen’deki savaşı sonlandırmanın yolunu açacak” demişti.