Iraklılardan Aşdod’a İHA saldırısı

Irak İslami Direnişi (IİD), İsrail’in Aşdod limanına insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini duyurdu.  

Gruptan yapılan açıklamada, “İşgale karşı direnme yaklaşımımızın devamı olarak, Irak’taki İslami Direniş Mücahitleri bugün, 23 Ocak 2024 Salı, işgal altındaki topraklarımızdaki Aşdod limanına insansız hava araçlarıyla saldırdı,” denildi.

Iraklı gruplar daha önce Hayfa’daki bir hedefe ‘uzun menzilli bir Arqab (gelişmiş seyir) füzesi kullanarak’ yapılan saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Salı günü Aşdod Limanına yapılan operasyon, Irak ve Suriye’deki ABD üslerini hedef alan ve yine IİD tarafından başlatılan bir dizi saldırıdan saatler sonra gerçekleşti.

Açıklamada, “Irak’taki İslami Direniş Mücahitleri, Pazartesi günü Suriye’deki işgal altındaki Koniko üssüne farklı zamanlarda iki füze salvosuyla saldırdı. İslami Direniş, düşman kalelerini yok etmeye devam ettiğini teyit ediyor,” denildi.  

Saatler sonra yapılan ikinci bir açıklama, grubun ‘düşman kalelerini yok etmeye devam ettiğini’ ve Irak’ın batısındaki Ayn el-Esad üssüne insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıdan sorumlu olduklarını belirtti.