İsrail bir günde 24 askerinin öldüğünü açıkladı

İsrail, pazartesi günü Gazze’de 24 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü bugün (23 Ocak Salı) yaptığı açıklamada, Gazze’nin merkezinde yerel saatle 16.00 civarında, Filistin direnişinin bir İsrail tankına ateş açtığını ve aynı zamanda yakındaki iki binada büyük patlamalar olduğunu söyledi.

İsrail sınırındaki tel örgülerin yakınında meydana gelen patlamalarda 21 asker öldü. Sözcü, “Bu patlama sonucunda binalar çöktü, askerlerin çoğu binaların içinde ve çevresindeydi. Binalar muhtemelen güçlerimizin bölgedeki binaları ve terör altyapısını havaya uçurmak için oraya yerleştirdiği mühimmattan patladı,” iddiasında bulundu.

İsrail Savunma Güçleri (IDF) sözcüsü salı günü CNN’e verdiği demeçte, bina patlamasına neyin sebep olduğunun hâlâ net olmadığını söyledi.

İddiaya göre IDF, iki binayı yıkmak için buralara mayın yerleştirmişti. Filistinli direnişçiler tarafından ateşlenen bir füzenin, birlikleri koruyan bir tanka isabet ettiği, bunun da binalardaki patlayıcıları tetiklediği ileri sürülüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu pazartesi günü yaptığı açıklamada, ‘savaşın başlamasından bu yana en zor günlerden birini’ yaşadıklarını söyledi. İsrail ordusunun konuyla ilgili soruşturma başlattığını söyleyen siyonist lider, “Gerekli dersleri çıkarmalı ve askerlerimizin hayatlarını korumak için her şeyi yapmalıyız,” dedi.