Güncellendi: Hafter yönetimine bağlı Libya meclisi başkanı ve aynı zamanda Hafter’e bağlı Silahlı Kuvvetlerin başındaki isim olan Akil Salih ”Türkiye’nin açıklamalarından sonra alarm durumuna geçiyor ve seferberlik ilan ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Hafter Yönetimine Bağlı Libya Ordusunun Generali Muhammed Manfour: Operasyon Hazırlığındaki Türk Bayraktar İHA’sını Düşürdük

Hafter yönetimine ait Libya Ordusunun generali Muhammed Manfour, Libya El-Mirsad gazetesine yaptığı açıklamada Muğeytika uluslararası havaalanında operasyon hazırlığındaki Türk insansız hava aracını yüzde yüz isabetle vurduklarını duyurdu.

General Manfour ise açıklamasının devamında insansız hava aracını yüzde yüz isabetle vurduklarını iddia etti. Manfour Bayraktar model İHA’nın operasyon hazırlığı içerisinde olduklarını ve bu haberi Libya halkına hediye ettiklerini duyurdu.

Öte yandan Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Mismari 6 Türk’ün tutuklandığına dair iddialara yönelik sorunun ardından Türklere yönelik tutuklamalarla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı. (Mirsad)

Güncellendi: 01/07/2019

Hafter yönetimine bağlı Libya meclisi başkanı ve aynı zamanda Hafter’e bağlı Silahlı Kuvvetlerin başındaki isim olan Akil Salih ”Türkiye’nin açıklamalarından sonra alarm durumuna geçiyor ve seferberlik ilan ediyoruz” açıklamasını yaptı. (skynews)