Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi: Trablus savaşı yakında sona erecek

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi başkanlığının medya danışmanı Fethi Abdülkerim el-Marimi, Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu’nun Trablus’taki tüm cephelerde ilerleme kaydettiğini ve savaşın yakında sona ereceğini vurguladı.

El Marimi, Sputnik’e yaptığı açıklamada zaferi geciktiren tek şeyin ordunun sivilleri ve devlet kurumlarını koruma konusundaki istekliliği olduğunu söyledi. El Marimi, ordunun siviller için zarar ya da kayba neden olmadan savaşı kazanmak istediğini dile getirdi.

Diğer yandan El Marimi, Trablus’taki askeri harekatın hâlâ devam ettiğini ve ordunun tum cephelerde ilerleme kaydettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Seleme’nin Kurban Bayramı için ateşkes önerisine yönelik soruya El Marimi, “Bu konuda karar orduya bağlı” yanıtını verdi.
El Marimi, “Terörist militanlar (Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçler) teslim olmadıkça ordunun, başkenti kurtarmaya devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Hafter’e bağlı güçler yakın zamanda Trablus’un güneyinde bir dizi kazanım elde etmiş, Libya Ulusal Ordusu’nun Ayn Zara’daki birliklerinin komutanı Fevzi el-Mansuri, Ecdabiye ve Tobruk kentlerinden gelen takviye güçlerin bölgeye ulaştığını açıklamıştı.