Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu: Yolcu uçağımızı vuran İHA’nın yönetildiği ‘Türk Drone’ üssünü vurduk

Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusunun operasyon odası sözcüsü Albay Muhammed Farac Avami, Cafra üssüne operasyon gerçekleştiren İHA’nın kalkış yaptığı üssü vurduklarını ve drone üssünün Türk subayları tarafından yönetildiğini iddia etti.

Cumartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, hacıları taşımak için ayrılan bir yolcu uçağının Türk İHA’sı ile vurulduğunu duyuran Albay Avami, bu saldırıya cevap verdiklerini açıkladı.

Yolcu uçağı vurulduktan sonra İHA’nın kalkış yaptığı üssü vurmaya yönelik talimat aldıklarını belirten Avami, İHA’ları Türk subayların yönettiğini iddia etti.

Albay Avami, İHA’ların yönetildiği merkezi 10’dan fazla hava saldırısı ile vurduklarını duyurdu.

Katar ve Türkiye’den destek alan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Libya’nın orta kısmında yer alan Cafra askeri üssünü hedef aldığını duyurmuştu. Savaş uçaklarını vurduğunu duyuran UMH, hava saldırılarının sonucunda silah depolarını imha ettiğini iddia etmişti.

Hafter’e bağlı güçlerin basın ofisi ise UMH yetkililerinin açıklamalarını yalanlamış ve Hafter yönetimi bir Türk İHA’sının, silahlı kuvvetlerin hacıların taşınması için ayırdığı bir yolcu uçağını vurduğunu iddia etmişti.