İsrail ordusu askeri yanıt için Lübnan sınırına güç yığarken, Filistinli gruplar Suriye, Lübnan ve Gazze’de alarm durumuna geçti

Reuters, 3 Lübnanlı güvenlik kaynağından “Lübnan’dan gelen roket saldırılarından Hizbullah değil, Filistinli gruplar sorumlu” şeklindeki ifadeleri aktardı.

İsrail medyası, bugün Lübnan’dan Celile’nin (Kuzey Filistin) kuzeyine doğru düzinelerce roket atıldığını ve kuzeyde bir panik hali olduğunu bildirdi.

Bu gelişmeler, İsrail işgal güçlerinin ve yerleşimcilerin, işgal altındaki Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırılarının ardından geldi.

Reuters, 3 Lübnanlı güvenlik kaynağından “Lübnan’dan gelen roket saldırılarından Hizbullah değil, Filistinli gruplar sorumlu” şeklindeki ifadeleri aktardı.

İsrail rejiminin yetkilileri Hamas’ın sorumlu olduğunu işaret ederken, İsrail ordu sözcüsü de Lübnan’ı sorumlu tuttu.

İsrail medyası, yetkililerden ‘Hamas’a Gazze ve Lübnan’da güçlü yanıt verilecek’ ifadelerini de aktarıp İsrail ordusunun Gazze ve Lübnan’da belirlenen noktalara eşzamanlı saldırılar düzenleyeceğini iddia etti.

Birçok kaynağa göre İsrail ordusu kuzeyde Lübnan sınırında hareketlendi, bölgeye güç kaydırdı ve izinleri askıya aldı.

Lübnan ordusu ise sınırda yaptığı taramada roket fırlatma rampalarının bulunduğunu ve bu rampaların söküldüğünü duyurdu.

Bu sırada işgal altındaki topraklarda birçok bölgede sığınakların açıldığı ve herhangi askeri bir tırmanışa önlem olarak sivillerin sığınaklara çağrıldığı belirtiliyor.

Bazı yerleşim bölgelerinde ise yerleşimcilerin sığınakları kendi girişimleriyle açtıkları ve panik havası altında sığınaklara geçiş yaptığı ifade ediliyor.

Lübnan’da görev yapan BM Geçici Barış Gücü UNIFIL ise tüm askeri ve sivil görevlileri sığınaklara çağırdı.

Arap medyasının ise olaylara odaklandığı ve gelişmeleri anlık aktardığı görülüyor.

Yemen’de bulunan Ensarullah Örgütü (Husiler), İsrail ile bir savaş çıkması durumunda Filistinli gruplara ve Hizbullah’a destek vereceğini duyurdu.

Filistin Direniş Gruplarının Ortak Operasyon Odası gelişmelerinin ardından açıklama yaptı: “Düşmanın, Gazze’ye ve halkımıza yönelik tehditlerinin ardından, her türlü saldırıya karşı tüm gücümüzle karşılık vermeye ve her yerde halkımızı ve kutsal değerlerimizi savunmaya hazır olduğumuzu teyit ediyoruz.”