Nasrallah: İsrail Gazze’de tek bir hedefine bile ulaşmış değil

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah dün akşam (14 Mart Perşembe) yaptığı bir konuşmada, Gazze’ye askeri operasyon başlatmasının üzerinden beş ay geçmesine rağmen İsrail’in ‘tek bir zafer bile kazanamadığını, hedeflerinden tek birine bile ulaşamadığını’ söyledi.

“[İsrailli] düşmanın uzmanları bile direnişin verdiği kayıpları kabul ediyor. Beş ay süren savaşın ardından İsrail tek bir zafer bile kazanamadı, hedeflerinden tek birine bile ulaşamadı. Katliam, yıkım ve şehadet karşısında Gazze halkı güç ve cesaretle direnmeye devam ediyor,” diyen Nasrallah, ‘Gazze’de yaşananların dünyaya bir ders olduğunu’ kaydetti.

Hizbullah lideri, “Netanyahu, Gazze Şeridinin güneyindeki Refah’a gitmezsek savaşı kaybetmiş olacağımızı söylüyor. Netanyahu’ya diyoruz ki, Refah’a gitseniz bile savaşı kaybettiniz ve tüm katliamlara rağmen Hamas’ı ya da Gazze’deki direnişi ortadan kaldıramazsınız. Gazze halkı size teslim olmayacak, Gazze halkı hala direnişi sahipleniyor,” dedi.

İsrail’in savaşın başında açıkladığı ilk ve en büyük hedefin Hamas’ın yenilgiye uğratılması olduğunu hatırlatan Nasrallah, “Bugün altıncı aydayız. [İsrail] Kiminle müzakere ediyor? Hamas’la,” dedi.

Hamas’ın tüm direniş grupları adına müzakere ettiğini ve zayıf bir pozisyondan değil, İsrail’e koşullar dayatarak müzakere ettiğini savunan Nasrallah, “Tüm Filistinli gruplar ve Gazze halkının iradesi geçici bir ateşkes değil, saldırganlığın durdurulması gerektiği konusunda hemfikirdir,” ifadelerini kullandı.

Lübnan-İsrail cephesine de değinen Nasrallah, “Son zamanlarda Lübnan’da devam eden direniş operasyonları nedeniyle düşmanın öfkesi ve yerleşimcilerin öfkesi artmıştır ve bu cephe düşman üzerindeki baskısını sürdürmektedir. Lübnan cephemiz görevini yerine getiriyor ve bu savaştaki rolünü oynuyor. Yerleşimcilerin çığlıkları direnişten daha yüksek çıkıyor,” dedi.

İnsanları ‘askerlerinin yüksek bedeller ödediğini söyleyen İsrailli yetkilileri ve uzmanları dinlemeye’ çağıran ve ‘İsrail’in tank ve asker kayıplarını gizlediğini’ savunan Hizbullah lideri, İsrail’in tüm cephelerde tükenmiş durumda olduğunu ileri sürdü.

Nasrallah, “Zafer ve zafer sabırlı ve tahammüllü olanlarındır ve bu konuda biraz zamana ihtiyaç vardır. Düşman toplumu yorulmaya başladı ve saldırganlığı durdurmak ve başarısızlığını kabul etmek zorunda kalacak,” diye ekledi.