Netanyahu: Gazze savaşı aynı zamanda Batı için

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiliz yeni-muhafazakâr yazar ve yorumcu Douglas Murray’in programına konuk oldu.

Gazze’de devam eden savaşın ‘total bir zafer’ ile bitmesi gerektiğini savunan Netanyahu, “Burada barbarlık kazanırsa sıra Avrupa’ya gelir, sıra Amerika’ya gelir,” dedi.

7 Ekim’de neyin yanlış gitti yönündeki bir soruya cevap veren İsrailli lider, “Pek çok şey ters gitti. Savaş bittiğinde inceleyeceğiz.  Sorumluluklar alınacak… Şu anda buna konsantre değilim. Şu anda sahip olduğum tek bir sorumluluğa konsantre oluyorum, o da bu savaşı kazanmak,” ifadelerini kullandı.

‘Gazze’de kazanmak zorunda olduklarını’ öne süren Netanyahu, “Hamas ayakta bırakılamaz… Bu canavarları yenmek zorundayız,” dedi.

Bu hedefleri, ABD de dahil olmak üzere İsrail’in müttefiklerinin ‘sivilleri daha iyi koruma ve daha düşük yoğunluklu bir savaş’ aşamasına geçme talepleriyle nasıl uzlaştırdığı sorulduğunda, operasyonu ‘Batı için de sonuçları olan’ daha büyük bir çatışmanın parçası olarak değerlendirdi.

Netanyahu, “Amerikalı dostlarımıza söylediğim şey, savaşın ne kadar sürerse süreceğidir. Ama bu tam bir zaferle sonuçlanacaktır çünkü bizim savaşımız sizin savaşınızdır ve bizim zaferimiz de sizin zaferinizdir,” dedi.

Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: “Umarım adil düşünen herhangi bir hükümet, İsrail karşıtı propagandanın gücüne beş dakika, hatta birkaç ay dayanabilen herhangi bir hükümet, geleceklerinin bizimkiyle iç içe olduğunu anlayacaktır, çünkü burada barbarlık kazanırsa, sıra Avrupa’ya gelecek. Sıra Amerika’ya gelecek. İran galip gelecek.”