Al-Akhbar gazetesi: Türkiye’nin Ruslar aracılığıyla ilettiği “Marrat Numan beldesini çatışmasız Suriye ordusuna verelim İdlip’te askeri operasyonlar dursun” teklifi Şam tarafından “güvenmiyoruz” denilerek reddedildi

Lübnan Al-Akhbar gazetesinin haberine göre Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlip kentindeki çatışmaların ardından Rus ve Türk yetkililer henüz herhangi bir uzlaşıya varamadı. 

Suriye ordusunun hızlı bir şekilde İdlip doğusu ve güneydoğusundaki ilerleyişinin ardından TSK’ya ait 8 numaralı askeri gözlem noktası (El-Sırman) Suriye ordusunun kuşatması altında kalmıştı.

8 numaralı El-Sırman gözlem noktası, TSK’nın İdlip’te Suriye ordusunun kuşatması altında kalan ikinci gözlem noktası oldu.

Gazetenin haberine göre Rus yetkililer ile Türk yetkililer İdlip’teki çatışmaların ardından uzlaşıya varmak üzere bir araya geldi. 

Al-Akhbar gazetesine konuşan kaynaklara göre Türkiye bu görüşmelerde askeri operasyonların durdurulması karşılığında İdlip güneyinde yer alan Maarrat Numan beldesinin Suriye ordusuna verilmesini teklif etti. 

Yine aynı kaynaklara göre Şam bu teklifi “Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmiyor güvenmiyoruz” diyerek reddetti.