Suriye Dışişleri Bakanı: İlişkilerin normalleşmesinin tek yolu Türkiye’nin çekilmesi

SANA’da yer alan habere göre, Latin Amerika Arap Toplulukları Federasyonu’nun (FEARAB Amerika) 50. olağanüstü konferansı Pazartesi günü Şam Üniversitesi Amfi Tiyatrosunda başladı.

Konferansta bir konuşma yapan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Faysal Mikdad, konferansın Suriye’de yaşananların Batı medyasının öne sürdüğünün tam tersi olduğunu anlatmak amacıyla iletişimi artırmak için bir köprü görevi gördüğünü belirtti.

Mikdad, Suriye’nin, ‘çok kutupluluğa, adalete, BM Şartına ve uluslararası hukuka dayalı bir dünya’ aracılığıyla ‘sömürgecilik ve hegemonyanın olmadığı, halkların becerilerinin yağmalanmadığı yeni bir dünya inşa etmek için’ dünyanın iyi güçlerinin yanında yer aldığını savundu.

Bakan Mikdad, ‘Suriye’nin kuzeydoğusundaki Türk işgalinin sona ereceğini ve Türkiye’nin çekilmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmenin tek yolu olduğunun’ altını çizdi.

Bakan, ‘ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki işgalinin, zenginlikleri yağmalamasının ve ayrılıkçı terörist gruplara verdiği desteğin, Deyrezzor ve Haseke halkının Suriye Arap Ordusu ile yan yana verdiği kahramanca mücadele sayesinde’ sona ereceğini söyledi.