Dayanışma gönüllüsü müzisyenler Armutlu’dan eski Antakya’ya yürüyor 

Samandağ Dayanışma Evleri, dayanışma gönüllüsü müzisyenlerin yarın saat 14:00’te Uğur Mumcu’da bir araya gelip Armutlu’dan eski Antakya’ya yürüyeceğini duyurdu. 

Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın anılacağı yürüyüşte çeşitli sanatçılardan direniş şarkıları söylenecek ve şiirler okunacak.

Eski Antakya’ya varıldığında ise Antakya halkının yakından tanıdığı Lübnanlı sanatçı Feyruz’dan ‘Kanu Ya Habibi’ (Ey sevgilim, onlar buradaydı) parçası söylenecek.

Samandağ Dayanışma Evleri’nin yaptığı açıklama şu şekilde: 

Antakya’da yıkılan her taşın biriktirdigi mirasa sahip çıkıyoruz. Bu topraklar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çok kültürlü, çok dilli bir bölgedir.

Rüzgarı da gökyüzü de güneşi de birçok halka kucak açmıştır. Samandağ, Defne, Antakya altı da üstü de başka bir şehir, başka bir dokudur. Bugün birçok rengi bağrında taşıyabiliyorsa hala bu tarihinden besleniyordur bu şehir. Antakya Müzisyen Kolektifi ve Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği olarak bu tarihi yaşatmaya çağırıyoruz!

Depremin etkisi ile bu tarih risk altındadır. Bizler dayanışma gönüllüleri, müzisyenler, şairler, ressamlar, edebiyatçılar, kadınlar, çocuklar; yeni yaşamı kurmak istiyorsak tarihimizin izlerinden beslenmeliyiz. Bunu sanatın dönüştürücü gücü ile, hafıza yaratan yönü ile yapmaya çağırıyoruz.

Dizeler bu halkın acılarına ortak olmalı, her renk yeni yaşamı resmetmeli, her beste öfkeyi diri tutmalıdır. Bastığımız her nota burayı hatırlatacak tınıda olmalıdır.

Bundandir ki sanatı sokağa, Antakya sokaklarına çağırıyoruz.

Öncelikli olarak Antakya’da deprem öncesinde çalışmalarını sürdüren tüm sanatçıları ve Türkiye’deki tüm sanatçı dostlarımızı Antakya’yı yeniden kurmaya çağırıyoruz.

Sanat sokakta!

Yeniyi kuracak olan sanatçılar, dayanışmayı büyütmeye!