Hatay Barosu: İhbar ediyoruz, Hatay’da yıkım adı altında yağma var, şartnamede olmamasına rağmen kişisel mallara da el konuluyor

Hatay Barosu, yıkım ekiplerinin yıkım sırasında kişisel mallara zorla el koyarak suç işlediğini duyurarak ‘ihbar ediyoruz’ başlığıyla açıklama yaptı.

Depremin en yıkıcı kentlerden biri olan Hatay’da birçok bölgede yıkım faaliyetleri devam ediyor. Birçok insanın şikayetinin ardından Hatay Barosu harekete geçti.

Açıklamada “yıkım ekiplerinin kişisel mallara zorla el koydukları, bunların kendilerine ait oldukları, daire sahiplerini evlerine geçirmedikleri gibi kendi malzemesini kendi söken vatandaştan bu malzemelerin zorla alındığı” şeklinde şikayetlerin baroya ulaştığı duyuruldu.

Yıkım ekiplerinin, ihala şartnamesinde yer almamasına rağmen vatandaşların kişisel mallarına zorla el koyduğu açıklamada yer aldı.

Hatay Barosu: İhala şartnamesini inceledik, suç işliyorsunuz

Hatay Barosu açıklamanın devamında sorumlulara uyarıda bulundu: “İncelediğimiz ihale şartnamelerinde hurda mahiyetindeki malzemelerin ihale edildiği, kişisel mallara ilişkin tek bir açıklama olmadığı görülmüştür. Buradan uyarıyoruz! Suç işliyorsunuz”

Vatandaşlar sosyal medyada paylaştıkları videolarda, yıkım ekiplerinin çeşme musluğu gibi binalara sonradan taktırılan malzemeleri ve kişisel malları da aldığını söyleyerek destek çağrısında bulundu.

Sovtna gazetesinin instagram hesabında paylaştığı bir videoda, bir kadın vatandaşın evinin önünde verdiği tepki sosyal medyada dikkat çekti.

https://www.instagram.com/p/CtT2mVjJhVj/