Netanyahu New York’ta Erdoğan ile görüşecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna katılmak için ABD’ye gidiyor. Netanyahu, New York’taki genel kurula katılmadan önce Silikon Vadisi’nde SpaceX, Tesla ve Twitter’ın (yeni adıyla X) sahibi Elon Musk ile bir araya gelecek. Netanyahu ve Musk daha önce 2018 yılında Tesla’nın CEO’su İsrail’i ziyaret ettiğinde bir araya gelmişlerdi. O zaman Netanyahu Musk’ı ‘vizyon sahibi bir adam, belki de zamanımızın en büyük teknolojik vizyoneri’ ve ‘dahi’ olarak nitelendirmişti.

Al-Monitor’daki habere göre Netanyahu’nun günü ‘yüksek teknoloji ve yapay zekâ’ konularını görüşerek geçirdikten sonra New York’a uçması ve burada 23 Eylül Cuma sabahı Genel Kurul’a hitap etmesi ve dünya liderleriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Netanyahu’nun ofisinden Perşembe akşamı yapılan açıklamada İsrail başbakanının New York’ta ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceği belirtildi.

Al-Monitor’a konuşan diplomatlar Netanyahu ile Erdoğan arasında New York’ta yapılacak görüşmenin İsrail Başbakanı’nın Ankara’ya yapacağı ziyaretin yerine değil, ona ek olarak gerçekleşeceğini söyledi.