FHKC: Gazze’deki İngiliz askerleri meşru hedef olur

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Gazze’ye ya da kıyılarına konuşlandırılacak İngiliz askerlerinin işgalci güçler olarak muamele göreceği ve direnişin meşru hedefi olacağı uyarısında bulundu.

Uyarı, cumartesi günü BBC’de yayınlanan ve İngiliz askerlerinin ABD ordusu tarafından inşa edilmekte olan bir açık deniz limanından Gazze’ye yardım götürülmesine yardımcı olmak üzere görevlendirilebileceğini belirten haberin ardından geldi.

FHKC, Britanya’nın Gazze’ye asker gönderme gerekçelerinin ‘kimseyi kandırmayan yalanlar’ olduğunu açıkladı. Direniş hareketi, Britanya’nın yardım ulaştırma iddialarının ‘kötü niyetli sömürgeci amaçlar ve Siyonist varlığın güvenliğini korumak için sahada askeri güçlerin kalıcı varlığı için sadece bir bahane olduğunu’ ekledi.

FHKC mart ayında bir uyarı yayınlayarak ABD’nin Gazze kıyısında bir liman inşa etme planının ‘şüpheli ve kuşkulu’ olduğunu, zira bunun Gazze nüfusunun insani yardım ve diğer bahanelerle zorla yerinden edilmesine kapı açacağını belirtmişti.