FHKC’den 1 Mayıs açıklaması

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) 1 Mayıs 2024 günü bir açıklama yaparak, başta Filistin halkının ve işçilerinin mücadelesi olmak üzere, tüm dünyada Siyonist işgale karşı ayağa kalkan halklar selamladı.

FHKC, Amerikan üniversitelerindeki Filistin yanlısı direnişe özel olarak selam gönderdi.

Halk Cephesi’nin açıklaması şöyle:

Halkımızın fedakârlıkları, azmi ve kararlılığı önünde saygı ve huşu içinde eğilirken, iç cepheyi güçlendirmenin ve tahkim etmenin, çeşitli siyasi, sahalara ait ve toplumsal düzeylerde duruş ve performans birliğinin önemini vurgulamalı ve düşmanı savaş meydanlarında başaramadığını hile ve siyasi manevralarla başarma yeteneğinden mahrum bırakmalıyız.

Ayrıca, komplolar karşısında daha büyük bir güç ve dirençle bu çetin sınavın üstesinden gelmek ve komploları boşa çıkarmak için halkımızın çeşitli siyasi ve toplumsal bileşenleri arasında toplumsal dayanışma ve desteği artırma çağrısında bulunuyoruz.

Saldırgan güçler, adaletsizlik ve savaş vurguncuları ile dünyadaki barış, adalet, özgürlük ve insanlık güçleri arasındaki çatışmanın yoğunlaşması ışığında, saldırganlık güçlerinin sahip olduğu tüm mali imkanlara, askeri yeteneklere ve iktisadi hegemonyaya rağmen, özgürlük ve adalet güçleri, tüm asil insani ve etik değerleri ortadan kaldırmayı amaçlayan emperyalist planlara karşı kendi çıkarlarını savunmada daha bilinçli ve anlayışlı hale gelmektedir. Bu bağlamda, bugün emperyalist-siyonist suçlar karşısında halkımızın ve haklı davasının yanında yer alan dünyanın tüm özgür ve onurlu insanlarına en içten teşekkür ve takdirlerimizi sunuyoruz.

Dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerine, özellikle de işgal suçlarını ve Amerikan yönetiminin işgale verdiği desteği protesto eden ve Filistin halkına yönelik saldırganlığın durdurulmasını talep eden Amerikan üniversitelerindeki öğrencilere saygı ve gurur dolu bir selam gönderiyoruz. Ayrıca halkımızla ve davasıyla dayanışma içinde olan tüm emek ve kadın örgütlerini, halkımızı ve haklı davasını desteklemek üzere dünyanın başkentlerinde ve şehirlerinde meydanları ve alanları dolduran tüm özgür ve onurlu insanları selamlıyoruz.

Şehitlere şan ve ebediyet, tutsaklara özgürlük, yaralılara şifa. 

Tarihi Filistin topraklarının tamamında ve bulundukları her yerde sadık halkımıza selam olsun. 

Halkımızın siyasi ve toplumsal tüm bileşenleriyle birlikte milli, iktisadi ve toplumsal kurtuluş savaşını yürüten cesur işçilerimize sevgi ve sadakat selamı. 

Adaletsizlik, saldırganlık ve küresel emperyalizmin saldırıları karşısında küresel işçi sınıfına selam olsun.

Adaletsizliğe ve saldırganlığa karşı duran dünyadaki tüm onurlu ve özgür insanlara selam olsun.