FHKC’den Bahreyn’de “İsrail” elçiliği açılmasına dair açıklama

FHKC Merkez Medya Departmanı tarafından dün akşam saatlerinde yayınlanan açıklamada geçtiğimiz pazartesi (4 Eylül) Bahreyn’in başkenti Manama’da açılan sözde “İsrail” elçiliğinin, Bahreyn rejiminin gittikçe hızlanan çürümesi ve çöküşünü temsil ettiği kaydedildi.

Manama’nın ortasında açılan bir Siyonist yerleşimci karakolunun, Bahreyn rejiminin Arap halkının tüm değerlerini alaşağı etmeye çalışan bir yönetim olduğunu tasdik ettiğinin vurgulandığı açıklamada ayrıca Bahreyn rejiminin Filistin davasını daima kendi güvenliğinin parçası olarak addeden ve bu yönde hareket eden Bahreyn halkının sarsılmaz iradesini hafife almaya devam ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan’ın da Siyonist varlığın uçaklarına açılan hava sahası ve kurulan Siyonist medya kanalları gibi tam normalleşmeye doğru giden adımlarından ötürü normalleşmenin risklerine karşı uyarıldığı açıklamada böyle bir eylemin Suudi Arabistan’a ağırlığını ve etkisini veren Arap halkına büyük bir darbe olacağı ifade edildi.

Açıklama Arap halkının tüm özgür insanlarını normalleşme bataklığına karşı direnmeye çağırarak sonlandı.  

Bahreyn halkı, Bahreyn’in Siyonist varlıkla normalleşmesinin başlangıcından bu yana Filistin davasına destek için sayısız gösteri düzenledi. Bahreyn halkının geniş bir kesimini oluşturan Şii nüfus, Kudüs Günü, Aşura gibi çeşitli vesilelerle daima Filistin davasına bağlılığını ve Siyonist varlığı tanımadığını kamusal alanda ortaya koyuyor. Bugün Bahreynli muhaliflerin alıkonulduğu Jau hapishanesinde 800’e yakın Bahreynli tutsak, bir ayı aşkın süredir açlık grevini sürdürüyor.