Hamas: İsrail işgaline siyasi çözüm yok

Hamas’ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye dün yaptığı bir konuşmada, ‘Siyonist işgalci Filistin topraklarını terk etmedikçe Batı Şeria’daki çatışmaya siyasi ya da güvenlik açısından bir çözüm bulunamayacağını’ belirtti. 

Batı Şeria’da devam eden operasyonları ve gelişmeleri yorumlayan Heniye, “Bir başka kuşatma, bir başka kapatma, tasfiyeler, tutuklamalar ve evlerin yıkılması, tüm bunlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek,” dedi.

Oslo Anlaşmaları ile temsil edilen ‘siyasi çözümün’ başarısız olması nedeniyle Batı Şeria’da siyasi ya da güvenlik çözümü olmadığını vurgulayan Heniye, “Halkımız artık davamızın pek çok sabitine ve Filistin’deki tarihi haklarımıza mal olan bu yolda bahis oynamıyor,” dedi.

Heniye konuşmasının devamında şunları söyledi: “İşgalcinin Batı Şeria’ya yerleşme ısrarı ve Kudüs’te ilhak ve Yahudileştirme politikalarını sürdürmesi, halkımız tarafından daha büyük bir kararlılık ve direnişle karşılanacak ve nesillerimizin her birinde ayaklanma ve devrim ruhunu uyandıracaktır. Öldürme stratejisine, suikastlara ve Batı Şeria’nın işgaline dayanan sözde güvenlik çözümü, işgalciye karşı inatçı olan kırılmaz halkımızda işe yaramadı ve yaramayacak.”