İşgal güçleri tarafından yeniden tutuklanan Filistinli Maher al Akhras, ikinci kez açlık grevine başladı

Batı Şeria’daki İslami Cihad liderlerinden Maher al Akhras, 22 Ağustos’u 23 Ağustos’a bağlayan gece, Cenin’in güneyindeki Silat al Dahr bölgesinde bulunan evinden işgal güçleri tarafından alıkonularak yeniden tutuklandı ve tutuklanmasını takiben açlık grevini ilan etti.

Maher al Akhras, Temmuz 2020’de Batı Şeria’da direniş operasyonlarının yükselişe geçtiği süreçte işgal tarafından başlatılan geniş çaplı bir tutuklama dalgası dahilinde ilk kez tutuklanmış ve 103 gün süren tarihteki en uzun açlık grevlerinden birini gerçekleştirerek özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Geçtiğimiz şubat ayında Maher al Akhras’ın evine işgal tarafından bir baskın düzenlenmiş; aynı gün İslami Cihad liderlerinden Khader Adnan tutuklanarak yeniden açlık grevine başlamış ve 86 gün süren son açlık grevinin ardından şehit olmuştu. Maher al Akhras’ın da Khader Adnan gibi işgal tarafından dolaylı olarak katledilmemesi için Filistin direnişi ve müttefikleri, 22 Ağustos’u 23 Ağustos’a bağlayan geceden itibaren sosyal medyada Maher al Akhras’ın serbest bırakılması için bir kampanya başlattılar.

Maher al Akhras, Kasım 2022’de katıldığı Al Mayadeen canlı yayınında Filistin mücadelesinde direnişin birliğinin önemi üzerine oldukça çarpıcı vurgular yapmıştı.