İsrail medyası: Cenin’de stratejik olarak başarısız olduk

AFP’nin duyurduğu habere göre İsrail işgal ordusu, Cenin’deki askeri operasyonun Çarşamba günü resmi olarak sona erdiğini duyurdu.

İsrail medyası bu operasyonu stratejik bir başarısızlık olarak yorumladı.

İsrail medyası, İsrail’in Cenin’den çekilişini şu sözlerle duyurdu: ‘’Askeri operasyon Cenin’de stratejik bir değişikliğe yol açmayacak. Bu süreç kesinlikle İslami Cihat ve Hamas’ı caydırmayacak, aksine Batı Şeria’yı kontrol etmek için tüm güçleriyle çalışmalarına devam edecekler.’’

Buna karşılık, El-Kassam Tugayları, silahlı üyelerinin işgal ordusu askerleri ile ‘sıfır mesafeden’ şiddetli çatışmalara girdiğini doğruladı.

El Aksa Şehitleri Tugayları da Cenin ve kampına intikam ve destek olarak Batı Şeria’daki işgal kontrol noktalarında ve yerleşim yerlerinde tüm oluşumlarıyla açık faaliyete başladığını duyurdu.

İşgal altındaki Filistin’deki Al-Mayadeen muhabiri, “işgal güçleri oradan çekildikten sonra halkın Cenin kampına geri döndüğünü ve direniş savaşçılarının sokaklarda dolaştığını” bildirdi.

İsrail işgal güçleri Cenin mülteci kampına havadan ve karadan saldırı başlatmıştı.

Pazartesi günü erken saatlerde işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde geniş çaplı bir askeri harekât başlatan İsrail, zırhlı araçlar ve keskin nişancılar ile mülteci kampını kuşatırken çok sayıda binaya insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemişti.

Filistin sağlık bakanlığına göre en az 11 Filistinli hayatını kaybetmişti.(Mayadeen)