İsrail ordusu Cenin’i ‘kapalı askeri bölge’ ilan etti

İsrail ordusu 29 Kasım’da Batı Şeria’nın Cenin kentini ve mülteci kampını ‘kapalı askeri bölge’ olarak ilan ederken, gece başlayan baskınlar ve şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü.

Filistin haber ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, “[İsrail] Cenin şehrini ve kampını kapalı askeri bölge ilan etti ve kuvvetlerini büyük takviyelerle çeşitli mahallelere konuşlandırdı.”

Yerel kaynaklar İsrail güçlerinin Salı gecesi Cenin mülteci kampına baskın düzenleyerek kampın doğu mahallesinde ‘büyük bir gözaltı kampanyası’ başlattığını ve bunun sonucunda askerler ile direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların patlak verdiğini aktardı. Çatışmalar ertesi gün de devam etti ve çok sayıda Filistinli yaralandı.

WAFA, orduya ait buldozerlerin kamptaki altyapıyı kasıtlı olarak tahrip etmeye devam ettiğini ve bu sırada havada yoğun insansız hava aracı uçuşlarının gerçekleştiğini ekledi. Yıkım El-Damj ve El-Samran mahallelerinde yoğunlaştı ve kampın yolları ile su ve kanalizasyon şebekelerine zarar verildi.

İsrail güçleri Cenin kampına bir insansız hava aracı saldırısı düzenledi ve günler önce şehre düzenledikleri baskın sırasında kuşattıkları İbni Sina Hastanesi ve diğer iki sağlık tesisi üzerindeki kuşatmayı sıkılaştırdı. Yine İsrail askerleri tarafından kuşatılan Cenin Devlet Hastanesinde bir ambulans ekibi gözaltına alındı.

WAFA, “Şu ana kadar devam eden baskın sırasında keskin nişancıların şehirdeki bazı binaların çatılarına ve Cenin mülteci kampı çevresine yerleştirildiği ve bölge sakinleri arasında korkuyu arttırdığı bildirildi,” diye yazdı.