İran Dışişleri Bakanı: Zaman İsrail’in yanında değil

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze’deki Filistinli direniş grupları ile İsrail’in ateşkes konusunda anlaşmaya varması üzerine yeni bir bölge turuna çıkarak 22 Kasım’da Lübnan’a gitti.  

Dışişleri Bakanı, Refik Hariri havaalanında düzenlediği basın toplantısında, “Bugün bölgede güvenliğin nasıl en üst düzeye çıkarılabileceği ve Filistinlilerin haklarının nasıl hayata geçirilebileceği konusunda Lübnanlı üst düzey yetkililerle istişarelerde bulunmak üzere Beyrut’tayız,” dedi.  

Emir Abdullahiyan sözlerine şöyle devam etti: “Şüphesiz Gazze’nin ve Filistin’in geleceğine sadece Filistin halkı karar verecektir. Bölgedeki direniş liderlerinden, Filistin halkının tüm hakları gerçekleşene ve bölgedeki işgalle yüzleşme sağlanana kadar direnişin ellerinin tetikte kalacağını duyduk.”

İran Dışişleri Bakanı ayrıca geçtiğimiz altı haftalık savaşın zamanın ‘yapay Siyonist varlığın ve Amerika Birleşik Devletleri’nin lehine olmadığını’ kanıtladığını söyledi. 

Direnişe Sadakat Bloğu üyesi İbrahim El Musavi de basın toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’yi yenemeyeceğini söyleyerek ateşkesin zirvesindeki sabır ve anlayışlarının ‘daha büyük bir zaferi bekleyen küçük bir zafer’ olduğunu iddia etti.  

Hamas hareketinin Lübnan’daki temsilcisi Ahmed Abdul Hadi, Filistin direnişinin en büyük silahlarından birinin kararlılık olduğunu yineleyerek, Emir Abdullahiyan’ın ziyaretinin ‘Filistin direnişinin işgale karşı büyük zaferler kazandığı kritik bir döneme denk geldiğini’ sözlerine ekledi.

Emel Hareketi temsilcisi Halil Hamdan ise “İran İslam Cumhuriyeti’nin şer ve zulüm güçleri karşısında mazlumlar için zafer kazanması garip değil. Özgür insanlar her gün direnişin doğru seçim olduğundan emin oluyorlar ve yaşananlar Siyonist düşmanın taşları ve insanları hedef aldığına tanıklık ediyor,” dedi.