Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımı Kylian Mbappe için 333 milyon dolar teklif etti

The Guardian’ın haberine göre Suudi Arabistan futbol kulübü Al Hilal, PSG’de top koşturan Fransız yıldız Kylian Mbappe’yi kadrosuna katmak için rekor bir teklif sundu. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, anlaşmanın 300 milyon avro (333 milyon dolar) gibi rekor bir ücret değerinde olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Romano’ya göre Mbappe’nin kulübü PSG teklifi kabul ediyor ama oyuncunun çevresiyle henüz bir görüşme yapılmadı. Muhabir, Al Hilal’in Fransız yıldıza ‘sadece bir sezon için bile olsa dünya rekoru bir maaş’ teklif edeceğini de sözlerine ekledi.

24 yaşındaki Mbappe, geçen hafta PSG tarafından satışa çıkarılmıştı. Oyuncunun geçen ay sözleşmesini uzatmayı reddetmesi, Katar’ın sahip olduğu PSG’deki geleceğiyle ilgili spekülasyonları artırdı. Fransız yıldızın adı İspanyol kulübü Real Madrid’le de anılıyor.

Geçen yıldan bu yana Suudi Pro Ligi’nde oynayan takımlar Avrupa’daki yüksek profilli oyuncuları hedefliyor, yüksek ücretler ve maaşlar teklif ediyor. Suudi liginin en büyük dört kulübü; Cidde’den Al-Ittihad ve Al-Ahli ile Riyad’dan Al-Hilal ve Al-Nassr yakın zamanda Suudi Arabistan Özel Yatırım Fonu (PIF) tarafından devralınarak özelleştirme yolunda ilk adımlar atıldı. 

Al-Nassr, Aralık ayında futbol tarihinin en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Cristiano Ronaldo ile yıllık 200 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak onu tüm zamanların en çok kazanan futbolcusu yapmıştı.

Bu yılın yaz transfer döneminin başlamasından bu yana Al-Nassr, Lens’ten Seko Fofana, Inter Milan’dan Marcelo Brozovic ve Manchester United’dan Alex Telles’i kadrosuna kattı. Rakipleri Al Hilal ise Wolverhampton’dan Ruben Neves, Lazio’dan Sergej Milinkovic-Savic ve Chelsea’den Kalidou Koulibaly ile anlaşarak bu üçlüye toplam 118 milyon avro (130,9 milyon dolar) ödedi. 

Cidde kulübü Al Ittihad, Ballon d’Or’un şu anki sahibi Karim Benzema ve Fransız takım arkadaşı N’Golo Kante ile anlaştı. Al Ahli şu ana kadar Chelsea’den Edouard Mendy ve Roberto Firmino’yu kadrosuna kattı ve daha fazla futbolcunun adı ligle anılıyor.