ABD’nin girişimiyle SDG ile Arap aşiretleri arasında gerçekleştirilen toplantı başarısız oldu

ABD’nin Şam büyükelçiliği, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) konseyi ve aşiret liderleri arasında “Deyrizor’daki durumun sakinleştirilmesini tartışmak” üzere bir toplantı yapılacağını duyurmuştu. Lübnan Al-Akhbar gazetesinin verdiği bilgiye göre toplantı başarısız oldu.

Toplantının başarısız olmasıyla birlikte SDG, Deyrizor’a bağlı El Şuhail ve El Basira kentlerine yönelik operasyon başlattı.

Aşiret güçlerinin de El Basira’ya saldırı hazırlığı yaptığı, “silah taşıma”, “genel seferberlik” ve Haseke ile Rakka kentlerinde SDG’ye karşı cephelerin açılması çağrısında bulunduğu videolar paylaşıldı.

Öte yandan Deyrizor’da SDG ile çatışan ana aşiretlerden biri olan Akidat aşireti, ABD büyükelçiliğinin duyurduğu ateşkes hedefli toplantıyı yalanladı ve ABD liderliğindeki Koalisyon Güçleri ile görüşmediklerini duyurdu.

El-Akidat aşireti Şeyhi İbrahim El-Hafel herhangi bir ateşkes olasılığını reddederek “SDG güçleri bölgeden uzaklaştırılana kadar çatışmaların devam edeceğini” belirtti.

Suriye Demokratik Güçleri, Deyrizor’un doğusunda Deyrizor Askeri Konseyine (DAK) bağlı Arap aşiretleri ile günlerdir süren çatışmaları Suriye yönetiminin körüklediğini ileri sürmüştü.