SDF’ye bağlı Suriye Demokratik Meclisi heyeti, muhaliflerin Moskova grubu temsilcisi Kadri Cemil ile mutabakat imzalamak üzere Moskova’da

SDF’ye bağlı Suriye Demokratik Meclisi heyetinin, Suriyeli muhaliflerin Moskova grubu ile mutabakat imzalamak üzere Moskova’da olduğu duyuruldu.

Rusya’nın resmi olarak duyurmadığı ziyareti, Suriye Demokratik Meclisi’nin (SDM) Yürütme Meclisi üyesi Sinharib Barsoum, Russia Today Arabic ajansına verdiği demeç ile duyurdu.

Demece göre SDM’den bir heyet, Suriyeli muhaliflerin Moskova grubu olarak bilinen Suriye Değişim ve Özgürlük İçin Halk Cephesi lideri Kadri Cemil ile bir mutabakat imzalayacak. Moskova grubu, Cenevre’de devam eden Suriye anayasa görüşmelerine de katılan, silahsız ve barışçıl olarak bilinen muhaliflerden oluşuyor.

Habere göre heyet, aynı zamanda Halkın İradesi Partisi lideri olarak bilinen Kadri Cemil ile bir araya gelecek. Kadri Cemil’in, mutabakata dair ayrıntıları pazartesi günü duyurması bekleniyor.

Moskova’ya giden heyette Hikmet Habip, İlham Ahmed, Sinharib Barsoum ve Sihanuk Dibo yer alıyor.

Halkın İradesi Partisi, 2011’de Suriye Komünist Partisi’nden ayrılan komünistlerin kurduğu bir parti. Partinin başında, Rusya ile yakın ilişkilere sahip olan ve Rusya’da ikamet etmekte olan eski Suriye başbakan yardımcısı Kadri Cemil bulunuyor.

Rusya’nın, bu mutabakat üzerinden Kürtleri anayasa görüşmelerine katabileceği iddia edilenler arasında. (RT)