SDG-Deyrizor Askeri Konseyi çatışması sürüyor: En az 25 ölü

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile SDG’ye bağlı Deyrizor Askeri Konseyi bünyesindeki Arap aşiretler arasındaki çatışmalarda en az 25 kişi öldü.

Çatışmaların Ebu Havle olarak bilinen Ahmed Hbeil’in Haseke vilayetinde gözaltına alınmasıyla başladığı bildirildi. Havle, SDG’ye bağlı Deyrizor Askeri Konseyine (DAK) liderlik ediyor. SDG güçleri Havle’yi Pazar günü Haseke’deki bir toplantıya davet ettikten sonra gözaltına aldı.

Havle’nin gözaltına alınmasının ardından yerel aşiretler bir bildiri yayınlayarak SDG içindeki Arap savaşçılara ‘Suriye’nin kuzeydoğusundaki ABD işgaline karşı mücadeleye katılmaları’ çağrısında bulundu.

havle’nin tutuklanmasından saatler sonra SDG bir açıklama yayınlayarak Deyrizor’da ‘Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nun başlatıldığını duyurdu ve operasyonun IŞİD’e karşı ‘daha fazla eylem’ çağrısı yapan yerel unsurlara yanıt olarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

The Cradle’ın iddiasına göre SDG ve DAK arasındaki çatışmalarla eş zamanlı olarak, Suriye ordusuna bağlı gönüllü milis grubu Ulusal Savunma Güçlerine (NDF) ait iki araç SDG tarafından hedef alındı.