Arap Solu Koordinasyon Komitesi: Uluslararası sol ve komünist güçleri, ‘savaş ve ölüm’ iktidarı için savaşan generallere karşı Sudan halkının yanında olmaya çağırıyoruz

Arap Solu Koordinasyon Komitesi, Sudan’da çatışan generallere karşı değişimi hedefleyen devrimci ulusal güçlere desteğini açıkladı.

Sudan’da geçtiğimiz hafta içerisinde Hızlı Destek Güçleri ile Sudan Ordusu arasında birçok bölgeye yayılan çatışmalar başlamıştı.

Ağır silahlara sahip iki gücün başındaki generallerin uluslararası ilişkileri ve destekleri mevcut.

Arap Solu Koordinasyon Komitesi’nin 16 Nisan 2023’te yaptığı açıklama şu şekilde:

Sudan’da, ordu generalleri ile bunlara bağlı Hızlı Destek Güçleri arasında yaşanan kanlı çatışma, Sudan halkının güvenlik ve istikrarını tehdit etmekte ve onları bir çatışma sarmalına sokmaktadır. Ordu ile Destek Güçleri arasında nüfuzu paylaşmak ve milli serveti yağmalamak için her iki tarafın dış güçlerden destek alarak verdiği güç mücadelesi, ülkeye kan ve yıkım getirmekte ve halkın devrimci-değişimci ulusal güçlerini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Arap Solu Koordinasyon Komitesi, Sudan halkının mücadelesiyle tam dayanışma içinde olduğunu ilan eder ve Sudan Komünist Partisi liderliğindeki vatansever siyasi ve sendikal güçlerini değişim için desteklediğini beyan eder. Bu güçler, dış müdahale ile gelen askeri ve sivil uzlaşıları reddetmiş ve 19 Aralık 2018’de başlayan Sudan halk devriminin hedeflerini ve ulusal siyasi güçlerinin özgürlük, barış, toplumsal ve adalet projelerini ortadan kaldırmayı amaçlayan arka planlarına karşı uyarıda bulunmuş güçlerdir.

Arap Solu buluşması, tüm Arap ve uluslararası demokratik, solcu ve komünist güçlere, güçlü generallerin mücadelesine ve onların yıkıcı hedeflerine karşı, demokratik değişim için Sudan halkının mücadelesiyle dayanışmalarını ilan etmeleri için çağrıda bulunuyor.

Arap Solcu buluşması ayrıca derhal ateşkes çağrısı yapan, masum vatandaşların güvenliğini ve Sudan’ın birliğini ve istikrarını korumak için dış müdahaleyi reddeden ve şanlı Aralık devriminin hedeflerine ulaşmak için halkın otoritesini kurmak için yürüyen ulusal değişim güçlerinin ve Sudan’daki direniş komitelerinin çabalarını takdir ediyor ve destekliyor;

Arap Solu Toplantısı Koordinasyon Komitesi