Ürdün’de sol koalisyon: Sömürgeci güçler tarafından işgalin yararına kullanılan askeri üsler kapatılsın, İran’ın yanıtı meşru bir hak!

İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısına karşı ABD, İngiltere ve İsrail ile askeri işbirliği yapan Ürdün’de tepkiler büyüyor.

Sol, komünist ve Arap milliyetçisi partilerden oluşan koalisyon da bir bildiri yayınlayarak Ürdün topraklarında yer alan askeri üslerin kapatılmasını talep etti. Koalisyon, daha önce de buna yönelik çağrıda bulunmuştu.

Aralarında Ürdün Komünist Partisi ve Demokratik Halk Birliği Partisi’nin yer aldığı Koalisyon’un bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Koalisyon; İran’ın 14 Nisan 2024 Pazar günü işgalcilere verdiği yanıtı, Siyonist kibre ve işgal ordusunun suç liderleri ile birlikte diğer ülkelerin egemenliklerine karşı tekrarladıkları saldırılara karşı meşru bir hak olarak değerlendiriyor.

Düşmana ve onun askeri üslerine verilen bu yanıt, aynı zamanda Filistin direnişine ve modern tarihte benzeri görülmemiş bir kuşatma ve Arap/uluslararası suç ortaklığı ile soykırıma uğrayan Filistin halkına da önemli bir destek teşkil ediyor.

Koalisyon, Ürdün topraklarındaki Atlantik askeri üslerinin kapatılması yönündeki talebini, bu üslerin sömürgeci ülkeler tarafından işgalin yararına kullanılmasından uzak Ürdün’ün kendi rolünü ve ulusal karar alma mekanizmasının bağımsızlığını korumak amacıyla yineliyor. Ürdün, özellikle Ürdün Vadisi’ndeki ilhak girişimlerinden sonra Siyonist emellerin hedefinde.”