Pakistan’dan İran’a misilleme

İran’ın Pakistan topraklarındaki Ceyş’ül Adl militanlarını vurmasının ardından, Pakistan ordusundan misilleme geldi.

İran’ın saldırısını ‘Pakistan’ın egemenliğinin ve tüm uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin ihlali olduğunu’ söyleyen İslamabad, ‘İran’da konuşlanmış ayrılıkçı terörist gruplara ait bir dizi üssü füzeler ve insansız hava araçlarıyla vurarak imha ettiğini’ duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise İran’ın saldırılarına yanıt vermek amacıyla İran’ın Sistan-Belucistan bölgesindeki ‘terör hedeflerine’ saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlık, saldırılarını ‘son derece koordineli ve özel olarak hedeflenmiş bir dizi hassas askeri saldırı’ olarak nitelendirdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bu sabahki eylem, yaklaşmakta olan büyük ölçekli terörist faaliyetlere ilişkin güvenilir istihbarat ışığında gerçekleştirildi. Bu eylem, Pakistan’ın ulusal güvenliğini tüm tehditlere karşı koruma ve savunma konusundaki sarsılmaz kararlılığının bir tezahürüdür,” denildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mümtaz Zahra Beluc, Davo’’taki Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere İsviçre’de bulunan Pakistan’ın geçici Başbakanı Enver Ül Hak Kakar’ın yurda dönmek için gezisini kısa kestiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani de Uganda gezisinden Pakistan’a dönüyor.

İran saldırılarda 3 çocuk, 4 kadının hayatını kaybettiğini açıkladı. Tahran, İslamabad’ın büyükelçilik maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Ayrılıkçı bir grup olan Beluç Kurtuluş Ordusu yaptığı açıklamada, saldırıların hedefi olduğunu söyledi. Grup, “Pakistan bunun için bir bedel ödemek zorunda kalacak. Şimdi Beluç Kurtuluş Ordusu sessiz kalmayacak. Bunun intikamını alacağız ve Pakistan devletine savaş ilan edeceğiz,” dedi.