Iraklılar Amerikan üssünü vurdu: 3 ABD askeri öldü

ABD ordusu, Ürdün’ün kuzeydoğusunda Suriye sınırına yakın bir insansız hava aracı saldırısında üç ABD askerinin öldürüldüğünü ve en az 25 kişinin de yaralandığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden Pazar günü yaptığı açıklamada, “Bu saldırının gerçeklerini hâlâ toplarken, bunun Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz,” dedi. Biden, ABD’nin ‘tüm sorumluları kendi seçtikleri zamanda ve kendi seçtikleri şekilde sorumlu tutacağını’ söyledi.

Irak İslami Direnişi, biri Ürdün-Suriye sınırında olmak üzere üç üssü hedef alan saldırılar düzenledi. Iraklılar, pazar günü İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında da İHA saldırısı yaptığını açıkladı.

Hayfa limanı yakınlarındaki İsrail Zevulun donanma tesisi, İsrail’in Filistin’deki yasadışı işgalinin yanı sıra Irak ve Suriye’deki yasadışı Amerikan işgaline karşı operasyonların ‘yeni aşamasının’ bir parçası olarak vuruldu.

Ürdün, pazar günü, Suriye sınırının hemen içindeki bir askeri karakola yapılan ‘terörist saldırıyı’ kınadı ve sınırını güvence altına almak için Washington ile işbirliği yaptığını söyledi. Saldırıyla ilgili ilk resmi açıklamada, ABD’nin müttefiki Ürdün, ‘terörle mücadele’ için Washington ile birlikte çalıştığını söyledi. Daha önce, Ürdün devlet televizyonu, Ürdün hükümetinin sözcüsü Muhannad Mubaidin’in, saldırının Suriye sınırındaki krallığın dışında gerçekleştiğini söylediğini aktardı.

ABD’li bir yetkili, saldırının Suriye sınırına yakın küçük bir karakol olan Kule 22’de gerçekleştiğini söyledi. Yetkili, bölgenin İHA’lar tarafından hedef alındığını kaydetti.