Reisi: İran savaş çıkarmayacak ama zorbalara cevap verecek

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi 2 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ülkesinin savaş başlatmayacağını fakat İran İslam Cumhuriyetine ‘zorbalık’ yapmaya çalışan herkese güçlü bir şekilde yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

Reisi, Hürmüzgan eyaletinden televizyonda yaptığı konuşmada, “Herhangi bir savaş başlatmayacağız, ancak biri bize zorbalık yapmak isterse, güçlü bir yanıt alacaklar. Daha önce [ABD] bizimle konuşmak istediğinde, askeri seçeneğin masada olduğunu söyledi. Şimdi, İran’la çatışma niyetinde olmadıklarını söylüyorlar … İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki askeri gücü hiçbir ülke için bir tehdit değildir ve hiçbir zaman da olmamıştır. Aksine, bölge ülkelerinin yaslanabileceği güvenliği sağlıyor,” dedi.

Reisi’nin açıklaması, Washington’ın, Irak İslami Direnişi tarafından Ürdün’deki bir ABD ordu karakoluna yönelik ölümcül saldırıya yanıt olarak ‘Irak ve Suriye içindeki İranlı personel ve tesisler de dahil olmak üzere hedeflere yönelik birkaç gün içinde bir dizi saldırı’ planlarını onayladığını iddia eden bir CBS News haberinin ardından geldi.