Pentagon: Irak’ta Ketaib Hizbullah hedeflerini vurduk

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, güçlerinin Irak’ta Ketaib Hizbullah’la bağlantılı üç tesise saldırı başlattığını söyledi. Washington, Iraklı grubun, üç ABD personelini yaralayan saldırının arkasında olduğunu ileri sürdü.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, “Bölgedeki çatışmayı tırmandırmaya çalışmasak da, insanlarımızı ve tesislerimizi korumak için gerekli önlemleri almaya kararlıyız ve tamamen hazırız,” dedi ve bunu ‘gerekli ve orantılı’ bir yanıt olarak nitelendirdi.

Ardından salı günü, Yemen direnişi, Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırılarını yeniledi. MSC Mediterranean Shipping, MSC United VIII konteyner gemisinin Pakistan’a giderken vurulduğunu doğruladı. Saldırıda herhangi bir zaiyat bildirilmedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), X’te yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, bir ABD destroyeri ve F/A-18 savaş uçağının salı günü Yemen direnişi tarafından Güney Kızıldeniz üzerinde ateşlenen 12 saldırı insansız hava aracı, üç gemisavar balistik füzesi ve iki kara saldırı seyir füzesini düşürdüğünü söyledi. Gemilerde herhangi bir hasar veya bildirilen yaralanma olmadığını da ekledi.