Sudan Askeri Geçiş Konseyi: Birliklerimiz Yemen’de kalmaya devam edecek

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdülfettah el-Burhan, Sudanlı birliklerin Yemen’den çekileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Bir televizyon röportajında açıklamalarda bulunan darbe yönetimi başkanı Abdülfettah el-Burhan, Sudan güçlerinin Yemen’de “Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonla yapılan anlaşmanın bir parçası olarak görevlendirildiğini” söyledi.

Röportajda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) birliklerinin Yemen’den çekilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Burhan, BAE güçlerinin yeniden konuşlanma ve konumlanma faaliyeti gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Suudi Arabistan destekli devrik lider Mansur Hadi’ye bağlı güçlerin sözcüsü Veddah el-Dabiş, geçtiğimiz hafta Sudanlı birliklerin koalisyon bileşenleri tarafından kabul edilen yeniden konuşlanma planının bir parçası olarak Yemen’in bir dizi sahil bölgesinden çekildiğini açıklamıştı.

Sudan, işgalin başladığı Mart 2015’ten Suudi Arabistan ve BA| öncülüğündeki koalisyonunun bir parçası olarak Yemen’de çatışmalara katılıyor. Yemen’e gönderilen Sudanlı askerlerin tam sayısı ise şimdiye dek açıklanmadı.

Sudan Komünist Partisi yaptığı açıklamada Askeri Geçiş Konseyinden Yemen’deki askerleri derhal çekmeyi ve Sudan’ın ulusal egemenliğinin sağlanmasını talep etmişti.