Hatay’da zeytinlik alanları ve arazileri istimlak edilen Dikmece halkı: Dedelerimiz yamalı elbiseleriyle çalışarak bize miras bıraktı, buradan gitmiyoruz

Depremin üzerinden geçen 6 aya rağmen yaşam koşullarının hala çok sert olduğu Hatay’da istimlak ve kamulaştırma kararları halkın tepkisini çekmeye devam ediyor.

Dikmece köyünde zeytinlik alanlar dahil tarım arazileri ile birlikte istimlak edilen bölgede halk bir araya gelerek bölgeye yerleştirilen kepçelere tepki göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde jandarma koruması altında bölgeye getirilen inşaat şirketi yetkilileri ile kepçeler halkın tepki göstermesinin ardından faaliyetlerini durdurmuştu ancak bugün bölgeye yerleştirilen jandarma, tepki gösteren halka biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 

Dikmece halkı “Dedelerimizim yamalı elbiseleriyle çalışarak elde ettiği ve bize miras bıraktığı bu zeytinlik alanların ve bu arazilerin üzerindeki projelerin yeniden çalışılmasını talep ediyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

Dikmece’de bir araya gelen halk “Dikmece köyü satılık değildir! Gitmedik buradayız” sloganları atarak bölgeyi terk etmeyeceklerini dile getirdi.