Hizbullah Safed’de İsrail komuta merkezini vurdu

Hizbullah’ın İsrail işgali altındaki Safed kentindeki bir komuta merkezine yaptığı füze saldırısında en az bir İsrail askeri öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. 

İbrani basınında çıkan haberlere göre, Lübnan’dan Meron hava üssü ve Safed’deki İsrail kuzey komutanlığı karargahı da dahil olmak üzere birçok İsrail bölgesine çok sayıda roket atıldı. Bir roket doğrudan komuta alanına çarptı. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Lübnan’dan Netua, Manara bölgelerine ve İsrail’in kuzeyindeki bir IDF üssüne çok sayıda füze fırlatıldığı tespit edildi. Füze atışları sonucunda bir IDF askeri öldürüldü ve diğer birkaç IDF askeri yaralandı,” dedi.

Times of Israel’in bildirdiğine göre, yaralılardan biri kafatasındaki şarapnel nedeniyle Hayfa’daki bir hastaneye kaldırıldı. 

Bazı İsrail medya kuruluşları, saldırıyı ‘benzeri görülmemiş’ olarak nitelendirdi ve ekim ayında Lübnan sınırında çatışmaların patlak vermesinden bu yana en büyük ve en ciddi saldırı olarak nitelendirdi. 

“Bu bir roket damlası değil, savaş. Kuzeydeki ‘anlayışı’ da geride bırakmanın zamanı geldi,” diyen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, İsrail’in Lübnan direnişine karşı taktiklerinin değiştirilmesi çağrısında bulundu. 

Knesset üyesi ve eski maliye bakanı Avigdor Lieberman, ‘kırmızı çizginin beyaz bayrağa dönüştüğünü’ ve İsrail’in ‘savaş kabinesinin Hizbullah’a boyun eğdiğini ve kuzeyi kaybettiğini’ söyledi.

Saldırı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın konuşmasından bir gün sonra gerçekleşti. Nasrallah, “Kim bizi savaşın genişlemesiyle tehdit ederse, biz de onu genişlemekle tehdit ediyoruz,” demişti.