İsrail, güney Lübnan’da köyleri bombaladı

İsrail savaş uçakları 3 Nisan’da Lübnan’ın güneyindeki El-Habbariye ve Kfar Hamam kasabalarına hava saldırısı düzenledi. 

Al-Manar’ın güney Lübnan’daki muhabirinin bildirdiğine göre, “Düşman savaş uçakları Lübnan’ın güneyindeki Arkub bölgesindeki El-Habbariye Tepeleri ve Kfar Hamam’ın dış mahallelerine iki saldırı düzenledi.”

İsrail’in hava saldırıları, Hizbullah’ın İsrail sınır bölgelerine çok sayıda saldırı düzenleyeceğini duyurduğu sırada gerçekleşti. Lübnanlı direniş grubu çarşamba günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridindeki kararlı Filistin halkına destek olmak ve onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek amacıyla İslami Direniş Mücahitleri 04/03/2024 Çarşamba günü saat 11:00’de Khallet Wardah’da bir araya gelen İsrailli düşman askerlerini uygun silahlarla hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı,” dedi. 

Hizbullah 3 Nisan günü öğleden önce de Pranit Kışlası’nın arkasındaki yeni gizli komuta mevzisine bir roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Sabah erken saatlerde Celile’deki El-Rahib bölgesinde Hizbullah tarafından düzenlendiği duyurulan saldırıda İsrail ordusu askerlerinden oluşan bir grup vuruldu. 

Geçtiğimiz hafta İsrail, El-Habbariye kasabasında bir yardım merkezini bombalayıp çok sayıda sağlık görevlisini öldürdükten sonra bir katliam gerçekleştirdi. Saldırı, İsrail jetlerinin 26 Mart’ta Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisinde yer alan Baalbek’i o gün üçüncü kez vurmasından saatler sonra gerçekleşti. 

Hizbullah katliama kuzeydeki İsrail yerleşimi Kiryat Şmona’ya düzinelerce roket atarak karşılık verdi ve bunun sonucunda bir İsraillinin öldüğü doğrulandı.