İsrail’den güney Lübnan’da katliam: Yardım merkezini bombaladılar

İsrail, çarşamba günü erken saatlerde Lübnan’ın güneyindeki El Habbariye köyünde İslami Acil Durum ve Yardım Merkezine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en az yedi kişi öldü.

Hizbullah, İsrail’in gerçekleştirdiği son katliama 27 Mart günü erken saatlerde Kiryat Şmona yerleşimine ve işgal altındaki Celile’de bulunan yakın bir askeri bölgeye onlarca roket atarak karşılık verdi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist düşmanın El Habbariye kasabasında gerçekleştirdiği katliama karşılık olarak İslami Direniş Mücahitleri 27.03.24 Çarşamba günü sabah saat 08:00’de Kiryat Şmona yerleşim birimini ve Kiryat Şmona Kışlasındaki 769. Tugay Komutanlığını onlarca roketle bombaladı,” denildi.

Hizbullah’ın onlarca roketinden birinin isabet ettiği bir binadan cesedi çıkarılan bir İsraillinin olay yerinde öldüğü açıklandı.

Birkaç saat önce İsrail savaş uçakları El Habbariye’de Müslüman Kardeşler bağlantılı Cemaat-i İslami’ye bağlı Lübnan Ambulans Derneği’nin merkezini vurdu. Merkez yerle bir olurken en az yedi sağlık görevlisi öldü, dört sivil de yaralandı. Lübnan Ulusal Haber Ajansının (NNA) bildirdiğine göre saldırıda yakındaki evler de hasar gördü.

Saldırı, İsrail jetlerinin 26 Mart’ta Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi’nde yer alan Baalbek’i o gün üçüncü kez vurmasından saatler sonra gerçekleşti.