Suriye: İsrail saldırıları, siyonist liderlerin özünde olan öldürme eğilimini yansıtıyor

SANA’da yer alan habere göre Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, İsrail’in Suriye topraklarına yönelik tekrarlanan saldırılarını kınadı ve bu saldırıların ‘siyonist liderlerin binlerce Filistinliyi öldürmek amacıyla durmaksızın uyguladıkları öldürme ve yok etme yaklaşımının doğasında var olan bir eğilimi yansıttığını’ savundu.

Bakanlık, Cuma günü BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi Başkanına gönderdiği iki mektupta, İsrail işgal güçlerinin dünya kamuoyuna, BM kararlarına ve Güvenlik Konseyi üyelerinin çoğunun Suriye topraklarına iki yeni hava saldırısı düzenleyerek Filistin halkına yönelik mevcut saldırganlığı genişletmeme çağrılarına bir kez daha meydan okuduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, “Suriye topraklarına yönelik yeni saldırılar ve Lübnan ile bölgedeki diğer Arap ülkelerine yönelik devam eden tehditler, Filistin ve işgal altındaki diğer topraklardaki Arap hakları pahasına bölgede genişlemek isteyen siyonist varlığın gerçek hedeflerini ortaya koymaktadır,” açıklamasında bulundu.

Bakanlık, Suriye’nin BMGK’yı siyonist saldırılar konusunda bilgilendirmesinin tek amacının İsrail’in devam eden saldırılarının sonuçları konusunda uluslararası toplumu uyarmak olduğunu açıkladı.

Bakanlık, Suriye’nin bir kez daha Güvenlik Konseyini Birleşmiş Milletler Şartı ve uluslararası insancıl hukukta öngörülenlerin uygulanması konusunda sorumluluklarını üstlenmeye çağırdığını belirtti.

Bakanlık sözlerini şöyle sonlandırdı: “Güvenlik Konseyi ve İsrail’in saldırganlığına göz yuman ülkeler, egemenliklerini, haklarını ve vatandaşlarının hayatlarını savunmak için kararlarını verirken halklarının deneyimlerinden ders almalıdır.”

İsrail işgal güçleri son 24 saat içerisinde Suriye’nin güney bölgesi ve Şam civarındaki bazı noktalara iki hava saldırısı düzenledi.