İsrail’den Halep’te katliam: Onlarca Suriye askeri yaşamını yitirdi

İsrail’in 29 Mart Cuma günü şafak vakti Halep kırsalındaki bazı noktaları hedef alan saldırısı sonucunda çok sayıda sivil ve askeri personel yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamasında, “Düşman İsrail saat 01:45 sularında Halep’in güneydoğusundaki Itriye istikametinden Halep kırsalında bir dizi noktayı hedef alan bir hava saldırısı düzenledi, bu saldırı terör örgütlerinin İdlib ve Halep ilinin batı kırsalından Halep ve çevresindeki sivilleri hedef almak amacıyla düzenledikleri hava saldırısıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti,” dedi.

Haber ajanslarına göre hava saldırılarında aralarında asker ve sivillerin de bulunduğu en az 38 kişi öldü. Reuters’a konuşan güvenlik kaynakları, ölenler arasında Hizbullah’ın beş üyesinin de bulunduğunu söyledi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) X’te yaptığı açıklamada İsrail saldırılarının Halep Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki bir silah deposunu vurduğunu ve bunun sonucunda bir dizi büyük patlamanın meydana geldiğini belirtti. En az 36 Suriye askerinin öldüğünü belirten SOHR, bölgede Hizbullah’a ait silah depolarının bulunduğunu da ileri sürdü.