Üst düzey Türk heyeti Perşembe Bağdat’ı ziyaret edecek

Dışişleri Bakanlığı, üst düzey bir Türk heyetinin Iraklı yetkililerle güvenlik görüşmeleri yapmak üzere perşembe günü Bağdat’ı ziyaret edeceğini açıkladı. Heyette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın yer alıyor. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada ziyaretin amacının ‘Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Fuad Hüseyin’in ev sahipliğinde Irak’la gerçekleştirilecek güvenlik odaklı istişarelerin bir sonraki toplantısına katılmak’ olduğu belirtildi. 

Açıklamada, “Toplantıda, başta terörle mücadele, güvenlik ve askeri işbirliği alanlarında işbirliği olmak üzere ikili gündemimizde yer alan çeşitli konular etraflıca ele alınacaktır,” denildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Ankara’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak sınırındaki güvenlik sorunlarını ‘kalıcı olarak çözecek’ bir bölgeyi yaza kadar tamamlamaya yakın olduğunu söylemişti.

Erdoğan, Ankara’daki haftalık kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Irak sınırlarımızı güvence altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yaz, Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözmüş olacağız,” demişti.

Hüseyin başkanlığındaki üst düzey bir Irak heyeti, güvenlik ve istihbarat işbirliğinin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere çeşitli konuları görüşmek üzere aralık ayında Ankara’ya gelmişti.