Hizbullah işgal altındaki Golan Tepelerini vurdu

Hizbullah, önceki gece Lübnan’ın doğusundaki Baalbek yakınlarında gerçekleştirilen bir başka hava saldırısına karşılık olarak 12 Mart’ta işgal altındaki Golan Tepelerindeki bir dizi stratejik İsrail mevzisine 100’den fazla roket fırlattı. 

Hizbullah açıklamasında, “İsrail’in son olarak Baalbek şehri yakınlarında halkımıza, köylerimize ve şehirlerimize yönelik saldırılarına ve bir vatandaşımızın şehit edilmesine cevaben, İslami Direniş Mücahitleri 12 Mart Salı günü sabah saat 07.00’de, Keila kışlasındaki Hava ve Füze Savunma Komutanlığı karargahını, Yoav’daki füze ve topçu üssünü ve çevresindeki topçu mevzilerini yüzden fazla Katyuşa roketiyle bombaladı,” denildi. 

İsrail medyası işgal altındaki Golan Tepelerindeki iki üsse roket atıldığını bildirdi. Hizbullah ayrıca El-Rahib bölgesini bir Burkan füzesiyle vurduğunu ve ‘doğrudan isabet’ sağladığını söyledi.

İsrail saldırıları ve topçu ateşi 12 Mart’ta Lübnan’ın güneyindeki birçok kasabayı hedef aldı. Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın (NNA) Salı günü bildirdiğine göre İsrail uçakları Huvrat el-Tahta’daki El-Sarira kasabasını bombaladı. Savaş uçakları ayrıca Vadi Suluki’ye saldırdı ve İsrail topçusu Hula ve Markaba kasabalarını vurdu. 

İsrail jetleri pazartesi akşamı Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentini vurdu. Saldırıda yerel bir futbol takımının oyuncusu olan Mustafa Garib öldü ve birkaç kişi de yaralandı. Bu, savaşın başladığı ekim ayından bu yana Baalbek’e yapılan ikinci saldırı oldu. 

İsrail şubat ayı sonunda Baalbek’e saldırarak önemli bir tırmanışa imza attı. Saldırı, Hizbullah’ın güney Lübnan üzerinde 2 milyon dolarlık bir İsrail Hermes insansız hava aracını düşürmesinin ardından gerçekleşti. Hizbullah 27 Şubat’ta İsrail’in Meron hava kontrol üssüne onlarca roketle karşılık verdi.