Mısır: Nasırcı ve Solcu İsimler İhvancı Oldukları İddiasıyla Tutuklandı

Mısır polisi aralarında Nasırcı Halk Partisi sözcüsü, marksist isimler ve solcu muhalif yazarların olduğu birçok kişiyi ‘Müslüman Kardeşler (İhvan) cemaati üyesi olma ve cemaate destek verme’ iddiasıyla tutukladı.

Tutuklanan isimler, Mısır’da terör örgütü olarak görülen Müslüman Kardeşler cemaatini de karşılarına alan solcu ve Nasırcı partilere üye olmakla biliniyor. Mısır İçişleri bakanlığı tutuklanan isimlerin İstanbul ve Katar’da bulunan İhvancı işadamlarıyla ilişki halinde olduklarını ve Mısır içerisinde devleti yıkmaya yönelik hareketler içerisinde olduklarını iddia etti.

Mursi döneminde de İhvan cemaatine muhalif tutumlarıyla bilinen isimlerin İhvan ile birlikte ‘ekonomi çetesi’ kurdukları ve Mısır devletine zarar vermeye hazırlandıkları iddia edildi.

Mısır muhaliflerine göre bu tutuklamaların asıl hedefi, yakında ilan edilmesi beklenen ve Sisi’ye muhalif bir çeşit çatı ittifakı olan Emel İttifakı. İlan edilmeyi bekleyen Emel İttifakı içerisinde muhalif partilerden Sosyalist Halk İttifakı, Yaşam ve Özgürlük Hareketi, Sosyal Demokrat Parti ve bilinen bazı Nasırcı isimler yer alıyor. (Al-Araby)